2008-09-17

En fågel i min hand-A bird in my hand


I går satt jag och läste bloggar och jag kan nu konstatera följande. Det finns massor av kreativa kvinnor ute i rymden. Många av dessa kvinnor tycker om att pyssla i sina trädgårdar. De tycker dessutom om att laga god mat och att baka. Detta verkar att höra ihop.....
Jag såg mycket som inspirerade, jag blev sugen på att göra saker jag inte tänkt på förut.
Igår och idag har jag varit med om två märkliga naturupplevelser. I går skulle jag ut och plocka björnbär(igen). I hagen där björnbären växter betar en massa kor. Korna tyckte tydligen inte att jag skulle plocka deras björnbär för de samlade ihop sig och jagade mig ut ur hagen. När jag hade satt mig i säkerhet bakom staketet stod de på en rad på andra sidan och muade ilsket mot mig. Det var läskigt. Det som hände mig i dag var att jag var ute på en kvällspromenad. Min hund upptäckte en fågel som låg på vägen. Jag gick fram och tittade och upptäckte att den levde. Jag plockade upp den och bar den i min hand ett tag. Sen kvicknade den till och flög iväg. Tyvärr har jag ingen bild på varken kor eller fågel. Jag sätter i stället in en bild från vackra Gullholmen där jag höll en kurs i somras. Jag hoppas att det blir en kurs där nästa sommar igen. Det var underbart att vara där.
Yesterday I sat reading blogs and I established the following facts. There are loads of creative women out in space. many of these women like to do gardening. They also like to cook and bake. It seems to be linked together......
I saw a lot that inspired me, I felt for creating things that haven`t crossed my mind before.
Yesterday and today I have experienced two strange things. Yesterday I was out picking blackberries(again). The blackberries grow in an enclosed pasture-land were a lot of cows were grazing. The cows obviously didn`t like me picking their blackberries because they gathered and started chasing me off their land. When I had put myself in safety behind the fence, they faced me in a line on the other side mooing angrily at me. It was scary.
The thing that happened me today was that I was out for an evening walk with my dog. the dog discovered a bird laying on the road. I went over and realized that it was alive. I picked it up and carried it my hand for awhile. Then it came round and flew away. I didn`t have my camera on either occasion, so I will instead show a picture from beautiful Gullholmen where I held a workshop in the summer. I hope I will be able to hold one there next summer. It is a really wonderful place.

6 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Tack för din kommentar Lena! Visst var bloggandet trevande i början, verkligen! Så kul att du gillade mitt Självportätt från Ulvakursen! Visst förstår jag att du var hedrad att hon gick på din kurs, men hon behöver väl lära nytt som alla andra ;-)

kristina sa...

Ja, jag tror att alla de där sakerna du nämner hör ihop på något sätt. Min svärdotter skrev en kommentar häromdagen att hon tycker att min kreativitet visar sig på många olika sätt. Antagligen är det så att mat, trädgård, textilt skapande etc. alla dessa företeelser kräver ett visst mått av kreativitet för att bli bra.

Cecilia sa...

hej!
Kul att hitta en ny blog! Vilken rolig historia med korna! Men du kanske inte tyckte den var lika roligt:-)

Trevligt att hitta hit!

kristina sa...

Hej Blomman!
På din fråga om räknare svarar jag så gott jag kan. Till att börja med skall du klicka på raden under mina siffror där det står "hit counter". Då kommer det upp en sida som erbjuder dig en räknare. När du sedan skall lägga in den måste du kopiera hela http-koden som visas och kopiera in den hos dig på något sätt. Jag gjorde aldrig detta själv, men talade med Petra idag och detta är de anvisningar jag kan ge. Hoppas att det lyckas för dig.
Kram

makiato sa...

Vilken historia!
Bild på Gullholmen funkar i alla lägen - det är ju så mysigt där.

Tack för din kommentar hos mig!

Moxy sa...

Känns som det stämmer att trädgård och kreativitet hör ihop. Gullaholmen är ett underbart ställe, jag bor ca 35 min därifrån med båt. Hagen med kor och björnbär lät som du varit i Kärlingsund?

Sidor