2008-09-21

Ett halsband och ett armband-A necklace and a bracelet

En av mina tankar med att börja blogga var att jag tänkte lägga ut lite tips och idéer på min sida. Jag har inte varit så bra på det hitintills men nu kommer här äntligen något som jag hoppas kan inspirera er andra skapande människor. Jag håller på att göra smycken inför nästa helg då jag skall var med på en Konsthantverks och Designmässa på Lilla Torg i Malmö. Det ena som jag visar bilder på är ett Angelina och pärl halsband, där jag klippt ut runda former av smält Angelina. Dessa bitar har jag sedan "rullat runt" i smält embossingpulver så att de har fått en guldkant. Armbandet har jag tillverkat av små broderier som jag gjort på vattenlösligt material. Dessa broderier är sedan målade med guldfärg och fastsydda på vildona och dekorerade med pärlor.
One of my reasons for starting to blog was that I wanted to show some of my ideas. I haven`t been very good at that so far but now I have finally something that I hope will inspire all you creative people. I am making jewllery for a craft and designmarket that will take place in Malmö the following weekend. One of the things I`m showing you is a necklace made of round forms of fused Angelinafiber. The edges of these bits have been dipped into melted embossingpowder to get a golden finish. The bracelet is small embroideries that I`ve made on watersoluble fabric. These embroideries are later on painted with golden acrylic colour and sewn to a Pelmet Vieline background. Finally I decorated the bracelet with pearls.

2 kommentarer:

kristina sa...

Jättefina grejor! Skall försöka komma igång med angelina. Jag har bara maskinbroderat fast det på ett bokomslag. Det blev jättebra, men sedan har jag inte gått vidare med det.

Gunnels blog sa...

Så fina smycken du gör! Jag får kanske ompröva angelina, har inte varit så särdeles förstjust i den innnan

Sidor